MACEDONIA
 Products  Support and others

Услови за користење

Ве молиме прочитајте ги овие услови внимателно пред користење на веб страната. Со употреба на истата Вие се согласувате со наведените услови.Доколку не се согласувате Ве молиме не го користете сајтот.Ние го задржуваме правото за промена на условите поради што повремено проверете го истото. Доколку има промена во условите,а Вие континуирано продолжите да ја користите страната ќе сметаме дека сте ги прифатиле промените.

Заштита на правата.

Овој веб сајт вклучувајќи ја неговата содржина,графика и сл се сопственост на Алпине електроникс Европа. Секоја употреба,измена или репродукција на содржината е предмет на предходен пишан договор со Алпине кој може да биде повлечен во секое време.


Зборовите Алпине и Алпине Европа,логото со 5 ленти,слики,имиња и сл се сопственост на Алпине. Истите не смеат да бидат користени без предходна согласност од Алпине.

 

Ограничена одговорност.

Вие ја користите оваа веб страна на Ваша одговорност.Алпине не може да биде одговорна за било какви оштетувања или повреди кои се резултат на истото. Информациите презентирани на веб страната се чисто информативни за промоција на продуктите на Алпине и како такви Алпине не одговара за исправноста на истите. Доколку Ви треба совет или инструкции за нашите производи Ве молиме контактирајте  не директно.

 

Врски.

Поврзаноста со веб сајтови на трети страни се достапни за корисниците со цел прегледно пребарување. Корисниците ги користат тие сајтови на своја лична одговорност и Алпине не превзема  последици за евентуални штети.

 

Меѓународни корисници.

Презентираните производи се прикажани со цел промоција на истите во рамките на ЕУ. Алпине не гарантира сообразност на производите за употреба на друга локација. Оние кои ќе се одлучат за влез на веб сајтот од локации надвор од ЕУ го прават истото по своја воља и ризик.

 

Законски одредби.

Сите права на сајтот се во согласност со законите на Федеративна Република Германија со исклучок на межународни законски регулативи и УН конвенција за Договори за  межународна продажба на производи

 


 

Заштита на податоци

При употреба на нашите услуги можно е да Ви бидат побарани лични информации.Нивно одговарање е доброволно.Чувањето на истите информации е согласно законските одредби и регулативи.

Личните податоци собрани преку овој веб сајт ќе бидат употребени со цел договори и одговори на Ваши барања,а за секоја друга намена ќе бидете консултирани.

Доколку Вашата согласност во врска со горенаведеното го опфаќа и трансферот на податоци до Алпине или трета страна спомената ние сме овластени да истите ги трансферираме.Во спротивно,нема да има пренос на податоци.


Вашата согласност може да биде повлечена во секое време.Ве молиме контактирајте не на следната адреса: ...@alpine.de

Analysis by WiredMinds

Our website uses counting pixel technology provided by WiredMinds GmbH (www.wiredminds.de) to analyze visitor behavior. In connection with this, the IP address of the visitor is processed. The processing occurs only for the purpose of collecting company based information such as company name, for example. IP addresses of natural persons are excluded from any further processing by means of a whitelist. An IP address is not stored in LeadLab under any circumstances.

While processing data, it is our outmost interest to protect the rights of natural persons. Our interest in processing data is based on Article 6(1)(f) GDPR. At no time is it possible to draw conclusions from the collected data on an identifiable person.

WiredMinds GmbH uses this information to create anonymized usage profiles of the visit behavior on our website. Data obtained during this process is not used to personally identify visitors of our website.

Hosting

Our website is hosted by Mittwald CM Service GmbH & Co. KG, Königsberger Straße 4-6, 32339 Espelkamp, so that personal data stored on our platforms is transmitted to this processor or its servers. The server is located within the EU.

Of course, we have concluded a data processing agreement with them in accordance with Art. 28 GDPR.

 


 

Imprint

Контакт информации/Одговорни за оваа веб страна

ALPS ALPINE EUROPE GmbH
Alpine Brand

Ohmstraße 4

85716 Unterschleißheim

Germany

 

Tel: +49 (0)89 - 32 42 64 - 0

Fax: +49 (0)89 - 32 42 64 - 241

 

Комерцијален регистер,Минхен, HRB 255899

Директори

Masami Aihara
Wilfried Baumann
Sascha Kunzmann
Yasushi Motokawa