MACEDONIA
 Products  Support and others

ЕЗи-ДАБ Firmware надоградба

Потребно е

 • Windows XP (SP 2) / Windows 7
 • USB стик

Firmware надоградба:

 • DAB Service Following

Important information regarding the software

About the software licence of the products

The software installed in these products contains open-source software.

Please find below information with regards to the open source terms and conditions, warranties, and source code:

oss-download

Симнете Firmware Update

 1. Симнете "Alpine_EZi-DAB_V1.6_4.85.1.97.107.zip" на Вашиот компјутер.
 2. Поврзете го празниот УСБ стик со компјутерот.
 3. Екстрахирајте го фајлот на УСБ стикот. Фајлот треба да биде во основниот директориум на УСБ стикот.
 4. Безбедно отстранете го УСБ стикот од Вашиот компјутер.
 5. Включите го EZi-DAB.
 6. Притиснете го копчето. изберете Settings > Software update.
 7. Ставете го УСБ стикот во влезот за Ezi-DAB на USB и изберете Select
  Забелешка-процесот за надоградба може да трае околку 5 минути. Да се внимава да не се исклучи EZi-DAB или да се вклучи автомобилот за тоа време, во спротивно процесот нема да биде успешен
 8. Откако надоградбата ќе заврши EZi-DAB автоматски се рестартира
 9. Отстранете го УСБ стикот